7 LÉPÉS A TELJESSÉG FELÉ!

Szeretettel adom át most Neked a 7 felébresztő bölcsességet, amit érdemes megismerned, megtanulnod, és gyakorolnod, hogy saját életed egyedüli teremtője lehess!

Szeretettel üdvözöllek!

Örülök, hogy rám találtál, hiszem, hogy nem véletlenül!

Tóth Judit vagyok, a Kariangjóga alapítója, meditációs tanár, légzésterapeuta,  Kundalíni jóga oktató, és a Wahe Guru – Önvalómnak lenni című könyv írója.

Egyre többen vagyunk, MI keresők, akik holisztikusan gondolkodva igyekszünk megérteni és feltárni létük értelmét, és keressük az örök kérdésre a választ – KI VAGYOK ÉN? 

Nálam ez a folyamat gyermekkoromban kezdődött, és most 57 évesen teljesedett ki. Sok év keresése, bizonytalansága, fájdalma, öröme, fentje, lentje, és gyakorlása elvezetett önmagam megértéséig.

Mit jelent ez? Azt, hogy tudom annak látni és tapasztalni magam, aki valójában vagyok. 

Megismertem elmém működését, és tudom, hogy a szenvedés a ragaszkodás és az ellenállás eredménye bennem.

Ez a megismerés hosszú folyamat volt, ami tapasztalásom szerint összetett mint egy puzzle kirakósa. A keresés közben megértettem, hogy életünk történései és a bennük zajló folyamatok nem elkülöníthetők egymástól, és egyik sem önmagában vizsgálható. Minden ráhatással van mindenre. Hermes Trismegistos örökérvényű mondását idézve: ” amint lent van ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van. ” Nincs tőlünk független történés, elindított gondolataink vagy pozitívan, vagy negatívan, de hatással vannak nemcsak ránk, hanem a külvilágra is, így ebben a formában alakítják is azt. Az elménknek óriási szerepe van életünk alakulásában. Gondolatainkkal éppúgy tudunk teremteni, és saját gondolataink csapdájába esve tudunk negatív spirálba is kerülni. Elménk lehet a barátunk, és lehet a pusztítónk.

Ezt megérteni, ezt integrálni az elménkkel kapcsolatban, és ezzel azonosulni, nem egyszerű feladat.

Ezért is dolgoztam ki és osztom meg most Veled azt a 7 lépést, ami abban segít Neked, hogy felismerd a benned zajló folyamatok valódi mibenlétét, és a felismeréssekkel egy új nézőpontból tudd szemlélni és alakítani önmagad és ezzel az életed. Ezek a felismerések az újrateremtés lépcsőfokai, amikkel közelebb kerülhetsz igaz lényedhez, a belső vezetődhöz. Ezek a lépések voltak az én újrateremtésem lépcsőfokai, ezek vezettek ki a sötétségből a fénybe, ezek segítettek meglátni valódi lényem természetét, nagyságát, tisztaságát és erejét.

Ennek a 7 lépésnek a feltárása és az ebben lévő összefüggések megértése, nekem közel 30 évbe telt. Ezeknek a lépcsőfokoknak a bejárásához egy dologra van szükséged csupán, teljes és mély őszinteségre önmagad felé.

Ez a 0. lépés, a kezdet előtti pont.  Ez az őszinteség megkönnyíti a dolgod, ez visz majd előre, mindig egy lépéssel közelebb Önmagadhoz.

Ezt az eszenciát, most szeretettel osztom meg Veled. Váljon épülésedre.

AZ ÚJJÁTEREMTÉS 7 LÉPÉSE

1. lépés: amivel dolgod van : BIZALOM

Tedd fel magadnak a kérdést: Mit jelent számodra a bizalom? A valódi bizalom? Az eredő, minden dolgok kezdete? Csak hunyd be a szemed és lélegezz…. és érezd meg mi van a szavak mögött? Figyelj befelé. Hagyd, hogy a válasz megjelenjen benned.

A következő kérdés, hogy ha ránézel az életedre, mennyi bizalmon alapuló döntés született meg eddig benned? Légy őszinte magadhoz, amikor válaszolsz!!

Mert minden innen indul, ami földi léteddel kapcsolatos. Ebből a pontból.

Van kapcsolatod egy nagyobb Erővel, amit ugyan nem látsz, csak érzékelhető benned, vagy a bizalom hiányában fogod, szorítod a felmerülő helyzeteket és irányítasz? Acélos vasakarattal, az elme segítségével, hisz bizalom hiányában valamibe kapaszkodnod kell.

Képes vagy bízni ebben az Erőben, a Teremtődben? Képes vagy elhinni, hogy a legjobbat akarja Neked? Tudod, hogy nem azért teremtett, hogy szenvedj? Képes vagy elhinni, hogy minden megvan benned a teremtésed pillanatától ahhoz, hogy teljes és hiánytalanul boldog életet élj?

Tedd fel magadnak a kérdést: Kihez fordulsz ha bajban vagy, amikor úgy érzed szétcsúsznak a dolgok körülötted? Ki az aki megtart? Képes lennél minden megkérdőjelezés nélkül rábízni magad erre az erőre, amit nem látsz, ami nem kézzel foghatóan van jelen?

Ez a gyökered. Ez a kapcsolat, Isten és Ember közt. Ez a kapcsolat, ami megtart az élet viharaiban, amitől stabilan állsz. Miért? Mert ez egy olyan fundamentum, ami mindennek az eredője.

A Teremtővel szoros kapcsolatban létező emberben felébred a belső Guru, így erősek és eltéphetetlenek a gyökerei is. Nem billen ki a legnagyobb kihívásban sem. Csak áramlik a Teremtő energiával és kiteljesedik.

Törekedj e felé a kapcsolat felé, építs hidat magadban, találd meg az első pontot, építsd ki a bizalom hídját a szereteten és a megengedésen keresztül, és bízd rá magad a legnagyobb erőre, ami eredendően tiszta és jó, és a legjobbat akarja Neked. Nem kell tenned mást, mint a szívedben érezni ennek a kapcsolatnak az igazságát, és nagyságát. Ez a kapcsolat, ez a kötelék hoz stabilitást életedbe.

Ismételd a bizalom mantráját : EGY VAGYOK A TEREMTŐVEL, AZ Ő EREJE ÉL BENNEM!

2. lépés: amivel dolgod van: AZONOSULÁS

Tedd fel magadnak a kérést: Mivel azonosulok, mi az amit gondolok magamról? Minek látom magam? Hova helyezem el magam? Mi az az, ami legelőször eszembe jut, ha magamra gondolok?

Fogj egy papírt, és írd le, ami eszedbe jut… bármi legyen is az, bármit jelentsen is az… ne gondolkodj hosszasan, csak írd ami jön….

És most olvasd olvasd vissza amit leírtál.

Mi van a papíron?

Anya vagyok

Szülő vagyok

Gyerek vagyok, vagy mindkettő

Tanár vagyok

Hindu vagyok

Tudatos vagyok

Sportoló vagyok

Barna hajú vagyok

Test-lélek-szellem egysége vagyok

Csak egy élő organizmus vagyok

Karcsú vagyok

Tudatosság vagyok

A gondolataim vagyok….. stb..

Feltételezem, ilyen és ehhez hasonló minőségeket írtál a papírodra.

Ha hasonlókat írtál, akkor ez teljesen természetes dolog, hisz valamivel azonosulnod kell földi életedben. Ez rendben is van. De tudnod kell, ezek csak szerepek amik az elme szintjén vannak jelen, és hol egyik , hol másik bukkan fel elmédben, hol egyik hangsúlyos, hol másik, amelyikre éppen szükséged van életed színpadán.

Ennél azonban tovább megyek. Az azonosulások meghatároznak, mert ennek tudatában éljük az életünk. És bármit is gondolsz arról, ami vagy, igaznak is tartod, hiszen így lettél kondicionálva. A szülők, a nagyszülők, a családtagok, az iskolában a tanárok által… és ez vált életed meghatározó mozgatójává. Tudattalanul. És ez a lényeg. Azonosulni valamivel az elme szintjén, valamivel aminek mások látnak téged, a legnagyobb tévedés, mégis felveszed ezeket a mintákat, és szenvedsz a következményeitől. Mire gondolok? Azokra a berögződésekre amiknek alapján tévesen rossznak, vagy hiányosnak érezed, gondolod, vagy ami a legrosszabb, hiszed magad.

Most kérlek, képzeld el, hogyha leveszed ezeket a szerepeket, és minőségeket, akkor mi marad?

Mi vagy a szerepeid és a minőségeid nélkül?

Gondolkoztál már ezen? Mi vagy, ha leveszed ezeket a kondicionáltságaidat amivel eddig azonosultál, és megpróbálod félre tenni őket? Mi vagy, az életed történései, cselekvései, felvett mintái, és azonosulásai nélkül?

Mi az ami marad ha leszedsz mindent, mint az ünnep után a karácsonyfát? Csak úgy, díszek nélkül?

Ez elsőre ijesztő lehet. Mert ez a felismerés, zavarba ejtő, hisz ürességet érezhetsz, és ez analóg a megsemmisüléssel. De hidd el, ez az üresség a legszebb a világon, mert mentes mindentől ami nem Te vagy!

Gondold végig, mi az amiben ez az összes szerep benne van? Mi az amiben ezek megjelennek? Érezd meg a kapcsolatot ezzel a nagysággal, ezzel a végtelen erővel, ezzel a tudással, ezzel a tökéletességgel. 

Ízlelgesd, és a felbukkanó félelmet helyezd el a megfelelő helyre. Írd át. Hisz magadért teszed.

Írd át az azonosulásod: Nem a film vagy amit látsz, hanem Te vagy a vászon amin a film megjelenik. És a vászonnak mindegy milyen filmet vetítenek rá, mikor és hányszor! A film nem befolyásolja a vásznat, bármiről is szóljon a rávetített film. A vászon, amint vége a filmnek, újra az ami mindig is volt, tiszta és érintetlen! 

EZ VAGY TE. A TISZTA és MAKULÁTLAN:  VAGYOK. 

Ez legyen az azonosulásod. Minden más, az ilyen és olyan, ez és az csak az elmédben születik meg, de az Önvalód tiszta, és állandó, minden kondicionáltságtól mentes. Csak VAN.

Ismételd a bizalom mantráját : NEM AZ ELME VAGYOK, HANEM AZ ÖNVALÓ, AMIBEN MINDEN MEGJELENIK! 

3. lépés: amivel dolgod van: FÉLELEM

Tedd fel magadnak a kérdést: mennyi félelem van benned? És mennyi félelmen alapuló döntést hoztál életedben? És nagyon, nagyon őszintén válaszolj, hisz Magadnak válaszolsz!!

A félelem, a legpusztítóbb erő, mert lebénít, és ha elhatalmasodik elméden, beláthatatlan rombolást végez.

A félelem szintén az elmédben születik, a negatív elme egy megküzdési stratégiája, amivel megpróbál téged életben tartani. Ugye milyen paradox?! Azért van, hogy óvjon, de ez csak az elme szintjén van így, ha hagyod, hogy így legyen. Nem kell így lennie, mert a felismeréssel kontrolálni tudod, és nem tud elvinni és lehúzni  többé. Amikor legközelebb megjelenik benned a félelem bármilyen formában, csak kezdd el figyelni, a nélkül , hogy átadnád magad neki. Ne feledd, Te vagy a vászon, amin a film megjelenik. Amint megjelenik benned a félelem, leplezd le, ezt úgy tudod megtenni, ha szemlélő maradsz, a részvétel helyett.

Gyakorolj. Figyelj. Ismerd fel elméd folyamatait. A félelem is egy folyamat a sok közül.

A legjobb módszer, ha gyakorlással elindulsz a semleges elme állapota felé, és tudatosan törekszel saját elméd megismerése felé. Ehhez ismerned kell az elme állapotait: vagyis a pozitív, a negatív és a semleges elme viselkedését, és jelentőségét. Így tudsz tudatosan válaszolni és választani merre haladsz tovább, mi az ami felé törekszel. Egy dolgot kell eldöntened: Félsz vagy bízol? Melyiket választod? 

Ha bizalmat, az első lépést már ismered!!! 🙂 Indulj el rajta, ismerd meg Önmagad, lépj be abba a térbe ami legközelebb áll hozzád! Vagyis Önmagadba. Kapcsolódj a Teremtő energiához, szemlélődj, mert így el tudsz jutni a csendhez, ahol meglátod, mi az igazi, mi a valódi benned.

Ismételd a bizalom mantráját : A BIZALMAT VÁLASZTOM, ENNEK ADOK ERŐT MAGAMBAN!

4. lépés: amivel dolgod van: RAGASZKODÁS

Ragaszkodunk valamihez, ami megszokott, ezért valamilyen módon azt hisszük, biztonságot is ad. Pedig ezt tévedés. A megszokott korántsem egyenlő a biztossal.

Az ismeretlen mindig elindítja az elme mechanikáját, amihez többnyire félelmet társít. Ezért van az, hogy ami ismeretlenként meghaladja a tudásunkat, az félelmet is kelt bennünk.

Ezért reked meg nagyon sok ember, ezért nem teljesíti ki az életét, nem lép közel semmihez, ami kicsit is ismeretlen, pedig ott várják a lehetőségek.

Ragaszkodik valamihez, ami úgy hiszi, biztonságot ad, csak mert nem ismeretlen.

Ez valahogy úgy jelenik meg nekem, hogy van két ajtó, egyik a régi, ami már nem szolgálja a fejlődést, másik az új lehetőségek tere, a jövő, közte áll egy ember. Fogja a régi ajtó kilincsét, és nézi az új ajtót, érzi, hogy mennie kellene, de mivel nem tudja mi várja az új mögött, nem engedi el a régi kilincset, bizonyosságot akar, hogy minden rendben lesz, de ezt a teremtő bizalom hiányában nem kaphatja meg, ezért csak áll, és vár. És nem történik semmi. Élete a kilincshez kötve telik, megrekedve, ragaszkodva, fásultan és enerváltan.

Így van ez életünkben is. Ha őszintén megvizsgálod a kérdést, rájöhetsz, hogy a ragaszkodás, a bizalom hiányából fakad. Nem bízol abban az erőben, abban a végtelen nagyságban, ami megalkotott, ami létrehozott, aki a legjobbat akarja neked, hanem inkább elméd alkotta félelmedre hallgatva, felülírod emberként, és ennek az a következménye, hogy egyedül érzed magad. Ennek a magánynak a súlyát, a felelősségét pedig nehezen viseled, ezért inkább maradsz, ragaszkodsz és szenvedsz.

Érted már?

Miért nem ahhoz ragaszkodsz, ami Téged szolgál, ami érted van, ami Téged segít? Vizsgáld meg, találsz e életedben ilyen ragaszkodásokat, ha igen, segítsd át magadat ezen a helyzeten. Légy benne tudatos. 

Ismételd a megengedés mantráját: MEGENGEDŐ VAGYOK MAGAM FELÉ, ÉS RÁBÍZOM MAGAM A TEREMTŐM MEGTARTÓ EREJÉRE!

5. lépés: amivel dolgod van: VALÓDISÁG

Minden belőled indul ki.

Ennek a kegyelme, hogy bármikor változtathatsz, bármikor elindulhatsz, bármikor igent mondhatsz, bármit átírhatsz, bármelyik pillanatban, emberként adatott meg neked.

Élj ezzel a lehetőséggel, Önmagad megismerésével, hogy meggyógyíthasd elszakadásaidat, hogy meggyógyulhasson minden és mindenki, amivel és akivel kapcsolatban állsz, hogy megtapasztald az Önmagaddal való igaz és mély kapcsolódás csodáját, minden áldását és adományát.

A boldogság nem rajtunk kívülálló dolog, ahogyan azt sokan hiszik, és kívül keresgélik szüntelen.

A boldogság bennünk történik, nem rajtunk kívüli események sorozata, nem kívül kell keresni, hanem magunkban. Önmagunk belső terében.

Törekedj arra, hogy meglásd minden embertársadban az igazságot, a valódiságot, azt, hogy benne is ott él a Teremtő, ahogyan benned is. Ezért lásd meg, hogy amikor ítélsz, magadat ítéled, amikor gyűlölsz magadat gyűlölöd, amikor bántasz, magadat bántod. Amikor tisztelsz, magadat tiszteled, amikor szeretsz, magadat szereted, amikor megbocsátasz, magadnak bocsátasz, meg!

Ezt tartsd szem előtt, minden cselekedetben.

Ismételd a megértés mantráját: TISZTELEM MÁSOKBAN AZT AMI BENNEM IS LÉTEZŐ! 

6. lépés: amivel dolgod van: SZERETET

A valódi szeretet nem érzés, hanem létállapot. Az Önvaló természete. Ezért az emberben jelenlévő öröktől fogva.

A szeretet mindig jelen van, mert az igazság egy aspektusa, tehát múlhatatlan és örök, mégis megfoghatatlan, mint az igazság maga.

A szeretet egyszerűen csak van.

Tehát nem az elme függvénye, így nincs köze az elvárásokhoz, a játszmákhoz, a kondicionáltsághoz, a felvett mintákhoz, a kimondott vagy ki nem mondott szavakhoz, az emlékekhez, a jövőképhez, csak a Vagyok-hoz.

Sok esetben már fogalom szintjén is zavarok vannak ennek a megértésével, így a vele való azonosulással is.

Arra ösztönözlek, és arra kérlek, ha van, vizsgáld meg egy másik szemszögből sérelmeidet, bárki legyen is az elkövető veled szemben, ismerd meg a másik oldal tetteinek eredőjét, és lásd meg benne esendőségét a szíveddel.

Az elméd nem lehet társad ebben, hisz ő őrzi a fájdalmadat. A megbocsátás a szív tiszta terében születik, Téged gyógyít, Téged tesz szabaddá, általa Te kapsz feloldozást és benned lesz szabaddá a tér, amit a harag energiája birtokolt eddig, és amit ezzel a tudással felszabadíthatsz és átadhatsz helyette a szeretetnek.

Vizsgáld meg elszakadásaidat, mi okozta a haragot benned, és láss az elméd helyett a szíveddel, adj teret a szeretetnek magadban, így gyógyítva meg kapcsolataidat és magadat.

Az elme a szakadék, a szív a híd.

Az elem a félelem, a szív a bizalom.

Az elme a korlát, a szív a határtalanság.

Ismételd a szeretet mantráját: A LEGNAGYOBB ERŐ A BENNEM ÉLŐ SZERETET!

7. lépés: amivel dolgod van: VÁLASZTÁS

 Önmagad mesterévé úgy válhatsz, ha a kérdéseidre a választ Önmagadban keresed. Teremts csendet, és figyelj befelé, hogy meghallhasd a válaszokat, amiket hordozol, amik benned vannak öröktől fogva. 

Ez hogyan tudod elérni? 

Megismeréssel.

Azzal, ha annyira tudatossá válsz, hogy igent tudsz mondani a tudásra és annak minden következményére, amivel hatni tud az életedre. 

Minden döntéseddel, minden választásoddal megteremted a valóságodat, a jelenedet. Minden pillanatban, amivel azonosulsz, az kerül előtérbe életedben.

Ez itt és most a Te döntésed. Senki másé, csak a Tiéd.

Válj tudatossá, lépj közelebb a megismerés által Önmagadhoz.

Minden pillanat alkalmas a változásra, ehhez csak Igent kell mondanod, hogy a változás minden áldásával elindulhasson benned.

Jógázz, lélegezz, meditálj, gyakorolj, mert ezek az eszközeid, amivel segíted a folyamatot, ami végül minden szépségével, csendjével, és békéjével megmutatkozik, felerősítve teremtő energiáidat.

Ahogyan az velem is történt, és ahogy az veled is megtörténik.

Légy a pillanat szentségében, és írj át mindent, ami a félelmet , a fájdalmat, a szenvedést okozta benned. Ez a megismerésen és a megengedésen keresztül történhet meg benned, és általad.

Te vagy a kulcs az életedhez.

Ismerd meg hát ezeken a lépéseken keresztül egy új minőségben magad. Írd át azonosulásod, ahogy én is tettem, és feltárul az élet minden szépsége előtted.

Ismételd a tudatosság mantráját: ITT ÉS MOST IGENT MONDOK MAGAMRA, IGENT MONDOK AZ ÉLETEMRE!

Amit egyedül le tudsz bontani, az a tudatlanság, ha megvilágítod a megismerés fényével.

Ha kitartóan haladsz az úton a megismerés felé, megtalálod a válaszokat, hisz feltárulnak előtted, általad, Önmagadban.

Mindössze annyit kell tenned, hogy a tudatosság fókuszát az elmén túlra irányítod. Az önvaló az elme felett áll, éberen, de érintetlenül.

Légy éber, légy figyelmes, megengedve, hogy minden úgy történjen, ahogy történik. Keress, kérdezz, figyelj, vizsgálódj, tudj meg mindent arról, ami benned történik, mert általa megtisztulnak a dolgok és megtalálod a benned rejlő válaszokat.

Kutasd valódi természetedet. Légy a megismerő és légy a megismerés is egyben.

Minden válasz benned van minden kérdésedre.

Szívből kívánom találd meg és ismerd meg valódiságod, hogy felragyoghasson Önvalód.

Szeretettel

Judit