Ismerj meg engem közelebbről!

Tanítás a betegségről – hogyan lettem Jóga terápiás szakember, Holisztikus egészség coach, és funkcionális táplálkozás tervező és tanácsadó ?

Szeretném ha megismernéd mi vezetett el engem a teljes életmódváltáshoz, az éber, tudatos, hétköznapokban is teljességgel élhető, yogikus és holisztikus életmódhoz,  annak gyakorlásához, és tanításához:

Egy betegség.

Alig voltam 30 éves, amikor érzékeny emberként, több veszteséget átélve rövid idő alatt, egyedül maradva két kicsi gyermekkel az oldalamon, beteg lettem. Tipikus női érintettség, a feldolgozatlan fájdalom, az élet súlyától való félelem, és önmagam háttérbe szorítása manifesztálódott bennem egy súlyosnak mondott elváltozás formájában, amit 25 évvel ezelőtt , a hozzá kapcsolt tévhitek és félelem központú gondolkodás és berögződések alapján, a legrosszabbnak ítélt betegség kategóriába soroltak.

Ez a betegség sorsfordító lett számomra. Itt bíztam magam először a belső megérzéseimre, itt kezdtem figyelni a testem üzeneteire, itt hallgattam először az Önvalóm és lelkem útmutatásaira, ekkor ösztönösen megértve a természetben rejlő gyógyító erőket és szelíd eszköztárat, másik útra léptem, és 2 év alatt, lassan, abban a ritmusban regenerálódva ami számomra a legjobb és legoptimálisabb volt, meggyógyítottam magam. A folyamat közben jöttem rá először, mennyi berögzött, felvett és ragaszkodásokkal teli gondolati minta alapján működöm, és ezek mennyire tartanak fogva és korlátoznak, a létezésemet egy sémába ültetve.

Igen. Megvártam, míg a testem azt mondta : ELÉG, ülj le és gondolkozz, gondold át az életed. Valami nem stimmel.

Hiszem, s tapasztaltam, hogy a betegség egy üzenet, amivel a testünk üzen nekünk, hogy valamit nem jól csinálunk, valami olyat teszünk, ami nem az egyensúlyt, az egységet, az egészt szolgálja, nem támogató, hanem kibillentő. Megérkezett a figyelmeztetés és ezzel a felismerés, hogy valami nincs RENDben a testemmel. Valahol egy hiányjel van a belső rendszeremben, ami befogadóvá tett a betegségre. Ez egy óriási felkiáltó jel volt, ami keresőként és figyelő gondolkodóként arra ösztönzött, hogy kutassak és tárjam fel mit akar üzenni a szervezetem, mi az amit meg akar mutatni nekem magamból.

Ez azonban egy tudatos, hosszú, megismerő folyamat lett. Lépésről, lépésre kellet megismernem, és közelebb kerülnöm ahhoz, amit úgy nevezek ÉN. Nem az egó én értem ez alatt, hanem a legbelső MAGom ÉNt, aki a szerETET,  és ami a szabadság, amihez a bölcsességen és az igazságon át vezet az út.  Már tudom, hogy ez az ÉN a mindent átfogó, mindenütt jelen lévő, és mindent magában foglaló REND része, nem függetlenül működő mechanizmus, hanem az EGÉSZ egy része. Mégis a részben is egész.

Tulajdonképpen nem egy varázsütés volt a gyógyulásom, hanem egy folyamat, egy regeneráció, amikor a testem tudatos elme támogatással és teljes értékű táplálással, csodálatos és egyszerű anyagokkal, újra építette és felépítette önmagát, vagyis megtette azt amire kódolva van, beindította az öngyógyító folyamatait.

Ehhez megértés, átrendeződés, tudatos életmód váltás, elköteleződés kellet. Magam felé. Természetesen holisztikusan, vagyis a folyamat egyszerre  és egymást kiegészítve zajlott 3 szinten:

A testemben, a lelkemben, és az elmémben.

Meg kellet tapasztalnom, és el kellett fogadnom dolgokat, folyamatokat, és ezek a következők voltak:

  • Megértés: hogy egy új nézőpontból kezdjem szemlélni a testem valódi szükségleteit, és azt, hogy mi okozta a problémát – amit betegségnek hív a hagyományos orvoslás – bennem. Az eredőig kellett elmennem, egészen a sejtekig, ami mindannyiunk közös természete, hiszen minden emberben egy közös pont van, az, hogy sejtszintű létezők vagyunk. Meg kellett értenem, mi okozza és mi indítja be a gyulladás folyamatát, ami alattomosan meghúzódva, de egyre erőteljesebben nyilvánult meg és marad fenn tartósan, különböző tünetek formájában.
  • Átrendeződés: hogy az eddigi berögződéseket, szokásokat, beíródásokat – a táplálkozással, az elme működésével kapcsolatban- , amibe bele szocializálódtam itt közép kelet Európában, egyszer és mindenkor, tudatosan lecseréljem egy új látásmódra, ami nemcsak tudományos alapokon nyugszik, hanem ősi tapasztalati rendszereken is. Ez az ősi tudás, ami mindannyiunkban jelen van, és csak üzemanyagot kell adnunk hozzá, hogy újra jól működjön, és vissza álljon az egyensúly állapota.
  • Életmód váltás: mert meg kellett tanulnom a táplálékok valódi tartalmát és természetét, azt, hogy mindegyik hogyan hat a testemre, a sejtjeimre, amikor beviszem őket. Meg kellett értenem, hogy valóban igaz az ősi mondás, hogy „amit eszünk, azzá leszünk!” Meg kellet értenem, mi az amit nem szabad bevinni a szervezetembe, mert ártalmas, és kibillent az egyensúlyból. És ezzel együtt meg kellett ismernem a táplálékokban, a növényekben rejlő gyógyító erőket, azok harmonikus együtt hatását, és azt mi a jó számomra.
  • Elköteleződés: önmagam felé, hogy megteszem magamért, az egészségemért, a jövőmért, amit csak tudok az új tudás fényében, hogy mielőbb , erőszak nélkül, szelíden újrarendeződjek. Nem adom fel, nem engedem el, kitartok, és vissza vezetem magam az egészség állapotába. Ehhez a meglévő minden tudásra szükségem van és volt.
  • Megismerés: Az elmém hektikusan változó világában is megismerés folyamata várt, hiszen a gyógyuláshoz nemcsak a lelkemben zajló folyamatokat kellet megismernem, hanem az elmém működését is meg kellett értenem, hogy ne akadály legyen többé, hanem támogató barát, aki segíti a gyógyulásaim folyamatát.

A szervezetem kibillenését és annak mértékét megnézhettem, és megértettem, hogy amit nem látunk, nem biztos, hogy nincs. Vagyis a testünk egy csodálatosan kódolt és rejtelmes rendszer, mégis egy anyagi síkon jelenlévő, így a rezgése, csak a lelki folyamatok leképződése az anyag szintjére, és hiába benne élünk, mégsem értjük, nem látjuk a sejtjeink rejtett működését. Két dolgot tehetünk ezzel a tökéletesnek teremtett csodával: vagy tudatosan segítjük a működést, vagy a tudatlanságnak és érdektelenségnek teret adva megtorpedózzuk.

Megtapasztaltam a vissza rendeződést, illetve annál többet, mert az éltető táplálékok segítségével olyan egyensúlyba kerültem , amiben eddigi életem során sose volt részem. Az elmém lecsendesedet, a lelkemben béke lett.

Így most, ezt a folyamatot követve és fenntartva, 57 évesen a legnagyobb áldásban van részem, mérhetően is bizonyítottan tökéletesen egészséges vagyok, és annak is érzem magam. .

Ennek következményeként elköteleződtem egy magasabb rendű célnak, mert úgy éreztem , minden embernek tudnia kell róla, minden embernek meg kell mutatnom, hogy létezik egy rendszer, és egy ősi módszer, ami elmegy az eredőhöz, és minden konvenciónak ellentmondva az EGÉSZség visszaállítását szolgálja, és aki megismeri, lehetőséget kap, hogy szabad akarattal eldönthesse használja e önmaga épülésére és az egészsége fenntartására a Holisztikus Egészségprogramot.

Megtanultam, hogy az egészség a legnagyobb kincs, és ez nem csak közhely. Ha egészséged van mindened van, mert képes vagy a teremtésre.

Hálás vagyok a tanításért élethosszig.

Keress bizalommal, hogy Neked is elérhetővé váljon az EGÉSZség áldott állapota.

Bővebben ITT tudsz tájékozódnia program részleteiről.

Ismerd meg Önmagad!

És Hippokratészt idézve: ” Legyen az ételed a gyógyszered, és legyen a gyógyszered az ételed. ”