A terhesség különleges időszak a nők számára, mivel a testük felkészül arra, hogy benne egy magzat növekedjen, majd világra is hozza a gyermeket. Ezért más az újdonsült anyák tápanyagszükséglete is. Különböző vitaminok és ásványi anyagok szükségesek az egészséges terhességhez, amihez hozzátartozik az omega-3 zsírsavak megfelelő mennyiségben történő fogyasztása is. Tehát, ha kíváncsi vagy, hogy terhesen lehet-e halolajat fogyasztani, a válasz az, hogy igen. 

A hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak (LCP-k), amelyek „a zsírok építőkövei”, segítik a szervezet normál működését. Az LCP-k mind az anyák, mind a csecsemők számára fontosak. Az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az agy, valamint az idegrendszer és a látás fejlődésében is.

Hogy naponta mennyi omega-3 fogyasztására van szükség a terhesség alatt? A dietetikusok zsíros halak húsából heti két-három adag elfogyasztását javasolják (ilyen pl. a makréla, a hering, a szardínia és a lazac húsa). Ezzel biztosítható naponta legalább 450 mg tengeri forrásból származó omega-3 bevitele (amiből legalább 200 mg mennyiséget DHA formájában kell bevinni). Az ajánlott minimális mennyiség világszerte változik. Néhány országban magasabbak a minimális értékek: például Ausztráliában a terhes nők számára 900 mg tengeri forrásból származó omega-3 (ebből 800 mg DHA) bevitelét javasolják.

Azon terhes nők számára, akik nem fogyasztanak rendszeresen halat, a tengeri forrásból származó omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők használata ajánlott. A vegetáriánusok és vegánok számára a tengeri eredetű omega-3 más forrásai állnak rendelkezésre, mint például a tengeri moszatokból és algákból kivont olajok.

Omega-3 étrend-kiegészítők szedése a szülés előtt és után

A tiszta, kiváló minőségű omega-3-at tartalmazó halolaj jó hatással van a terhes nőkre és a csecsemőkre is életük korai szakaszában. Mivel ezeket a nélkülözhetetlen zsírsavakat a szervezet nem képes előállítani, szükség van a pótlásukra.

A szülés előtt is ajánlott az omega-3 szedése: a fogantatás előtt legalább hat hónapot kell biztosítani arra, hogy felhalmozódjon a szervezetben ez a nélkülözhetetlen zsírsav*. De ugyanilyen fontos a szülés után és a szoptatás időszakában is.

A BalanceOil+ egy omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítő, amely nagy mennyiségű, olajbogyóból kivont polifenolt és D3-vitamint tartalmaz. Biztonságosan beállítja és fenntartja az EPA és a DHA szintjét, illetve a szervezet omega-6:3 arányát, miközben védi a sejteket az oxidációtól. A BalanceOil+vadon élő, kis méretű halakból kivont olaj és a hagyományos szüret ideje előtt betakarított olajbogyókból sajtolt extra szűz olívaolaj prémium minőségű keveréke, amely hozzájárul a szív, az agy  és az immunrendszer normál működéséhez.

Az omega-3 nagyszerű forrása, ráadásul még a környezetből származó szennyeződések miatt sem kell aggódni. A BalanceOil+ esetében alapanyagként tanúsítottan fenntartható forrásból származó, vadon élő halakat használnak fel. Molekuláris szintű teszteléssel győződnek meg arról, hogy ne legyenek benne mérgező anyagok, ami garantálja, hogy friss és biztonságos. A tisztaságnak ez a szintje minden embernek fontos, a terhes nők számára pedig különösen az.

Az omega-3 előnyei nők és gyermekek számára

Az omega-3 zsírsavak közül kettő, az EPA és a DHA bizonyítottan fenntartja a normál agyműködést. A terhes és szoptató nők esetében a DHA hozzájárul a magzat, illetve a szoptatott csecsemő agyának normál fejlődéséhez. Az EPA és a DHA továbbá hozzájárul a vérben a triglicerid-szint, valamint a stabil vérnyomás és a szívműködés fenntartásához is.

Ezenkívül a DHA az egészséges szemműködést is támogatja, ami rendkívül fontos a csecsemők számára. A BalanceOil+ segítségével teljesen természetes módon lehet kihasználni az omega-3 zsírsavakban rejlő előnyöket.

Mivel a szervezet nem képes többszörösen telítetlen zsírsavakat előállítani, a BalanceOil+ nélkülözhetetlen része az újdonsült anyák napi étrendjének. Mivel elég könnyen elfogyasztható (a reggeli turmixhoz vagy gyümölcsléhez keverve észre sem lehet venni), a BalanceOil+ könnyen beilleszthető az étrendbe az anyák megváltozott táplálkozási igényei és preferenciái szerint.

A BalanceOil+ az EFSA által is elismert egészségügyi előnyök közül 15-nél is többet biztosít az újdonsült anyák számára, miközben gyengéden hozza egyensúlyba az omega-6:3 arányt. Miközben a terhes és szoptató nők új, fizikailag és érzelmileg is megterhelő életszakaszba lépnek, a BalanceOil+ segíthet abban, hogy szervezetük a lehető legjobb állapotban legyen.

Az omega-3-at tartalmazó BalanceOil+ a maga nemében egyedülálló halolaj. Olyan reggeli táplálék, amely a terhesség, illetve a csecsemő- és kisgyermekkor után is sokáig hasznos marad.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük